Tools&Toys

LLVM/Clang 2.8 compileert Iso C++ 1998 en 2003

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Het LLVM-compilerproject heeft versie 2.8 vrijgegeven met ondersteuning voor Objective-C++, volledige ondersteuning voor de Iso C++ 1998- en 2003-standaarden, ondersteuning voor SSE, Arm Neon en Altivec, verbeterde ondersteuning voor een aantal Microsoft-extensies, een nieuwe C++-bibliotheek, en een trits aan bugfixes en verbeteringen in codegeneratie, de Api, het build-systeem en diverse andere onderdelen.

LLVM is een collectie van modulaire componenten voor compileren, builden en debuggen. De officiële front-end Clang ondersteunt C, C++ en Objective-C/C++. Daarnaast zijn er onofficiële projecten voor onder meer Ruby, Python, Haskell, Java, D, PHP en Lua. Naast een compiler omvat het project onder meer een debugger en een statische-codeanalyzer. Het is beschikbaar onder een opensourcelicentie die bedrijfseigen gebruik toestaat.

Volgens het ontwikkelteam is Clang van productiekwaliteit voor Arm en X86 (32 en 64 bit). Ook is het debuggen van geoptimaliseerde code nu ’fatsoenlijk‘, aldus de release notes. Deze versie completeert ondersteuning voor Iso C++ 1998 en 2003 en introduceert een nieuwe standaard C++-bibliotheek, die volledig opnieuw voor ondersteuning van het opkomende C++0X. Deze LibC++-bibliotheek is feature-compleet, maar behoeft nog veel testwerk.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content