Lite-On neemt stokje Benq over in samenwerking Philips

Reading time: 1 minute

Author:

Philips verruilt Benq voor Lite-On bij de ontwikkeling en fabricage van dvd-opnameapparaten voor de automotive-sector. Daarmee komt een einde aan de joint venture die Philips bijna vier jaar geleden met Benq oprichtte. De Eindhovenaren kopen de aandelen in het gezamenlijke Philips & Benq Digital Storage (PBDS) op. De Taiwenese elektronicaproducent had daarin een aandeel van 49 procent. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Philips & Lite-on Digital Storage (PLDS) neemt de plek in van PBDS. Dit samenwerkingsverband komt tot stand door de R&D-, marketing- en verkoopafdeling van Philips Automotive Playback Modules (AMP) met Lite-On samen te laten werken. De productieactiviteiten van AMP in Hongarije worden helemaal verkocht aan de Taiwanezen. Ook hier zijn de overnamebedragen niet openbaar gemaakt.

Deze stappen van Philips passen in de recente reorganisaties die het concern het afgelopen jaar onderging om er financieel weer bovenop te komen. Lite-On nam de Benqs dvd-divisie in april 2006 over en werd daarmee de op een na grootste leverancier met een marktaandeel van 27 procent. De Taiwanezen kregen daarmee ook een aantal octrooien en licenties in bezit.