Liquavista verruilt HTC voor Strijp-S

Reading time: 1 minute

Author:

Liquavista verhuist van de High Tech Campus naar Strijp-S, melden diverse Eindhovense media. De Amazon-dochter vestigt zich met negentig medewerkers in het SFH-gebouw, een voormalige Philips-vestiging die opnieuw is ingericht met kantoorruimte en cleanrooms.

Afgezien van enkele promotiefilmpjes is het al lange tijd stil rond Liquavista. Het bedrijf werd in 2006 uitgesponnen uit Philips om electrowetting-gebaseerde displays te commercialiseren, maar dat is tot op heden niet gelukt – ondanks dat het tussen 2011 en 2013 onderdeel was van Samsung. Afgelopen mei nam Amazon de displaymaker over, maar over de plannen worden geen mededelingen gedaan. Vorige maand merkte The Digital Reader echter op dat Liquavista weer actief op zoek is naar R&D-personeel in Eindhoven, wat doet vermoeden dat de technologie nog steeds niet rijp is voor productie.

Evenwel is het ook een teken dat de nieuwe eigenaar actief inzet op de technologie. Liquavista zal met de huur van zevenduizend vierkante meter vloeroppervlak een aanzienlijke stempel drukken op het SFH-gebouw, dat in totaal vijfentwintigduizend vierkante meter beschikbaar heeft.