Kort nieuws

Liquavista lanceert kleurenschermen

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Liquavista heeft zijn kleurenschermtechnologie gereed, zo werd vorige week duidelijk op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Ook heeft de Philips-spin-off een technologieovereenkomst gesloten met Texas Instruments. Daardoor kunnen klanten met de Liquavista-schermen en TI‘s Omap-platform snel e-readertoepassingen ontwerpen, de belangrijkste doelmarkt voor het Eindhovense bedrijf.

Liquavista maakt de displays niet zelf, maar verkoopt de technologie aan derde partijen. De productie is gebaseerd op de fabricage van lcd-panels. ’Onze displays kunnen worden gemaakt op bestaande lcd-lijnen met toevoeging van een extra apparaat dat wij leveren‘, legt CTO Johan Feenstra uit. Het duurt enkele maanden om de technologie naar een klant over te dragen. In oktober kondigde Liquavista al de beschikbaarheid van zijn monochrome-displaytechnologie aan.

Feenstra verwacht dat er over ongeveer een jaar producten met Liquavista-schermen op de markt zullen komen, eerst monochrome varianten en enkele maanden later kleurenversies. Of er al klanten zijn, kan hij niet zeggen, maar hij wil wel kwijt dat er grote belangstelling is en er veel gesprekken worden gevoerd.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content