Kort nieuws

Liquavista en VDL toveren lcd-fab om tot electrowetting-massaproductielijn

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Liquavista heeft een machine ontwikkeld die zijn electrowetting-schermtechnologie geschikt maakt voor massaproductie. Het Eindhovense bedrijf riep daarvoor de hulp in van VDL ETG. Met het apparaat kunnen bestaande lcd-lijnen aangepast worden voor de fabricage van de displays van de Philips-spin-off. De machine neemt het vullen, koppelen en sealen van de schermen voor zijn rekening. Deze acties vormen de laatste stappen in het productieproces, zodat Liquavista‘s nieuwe machine de flow niet onderbreekt.

’Vrijwel de volledige productielijn voor electrowetting-schermen maakt gebruik van bestaande machines in het lcd-proces‘, aldus Liquavista-oprichter en CTO Johan Feenstra. ’Deze nieuwe machine is het enige apparaat dat uniek is voor de productie van onze displays. Ze is zodanig ontworpen dat ze volledig compatibel is met toekomstige generaties van substraten. We integreren de machine eerst in onze bestaande prototypelijn voor productie op kleine schaal maar verwachten haar snel te kunnen leveren aan onze massaproductiepartners.‘

Liquavista gebruikt electrowetting om zijn beeldpunten aan te sturen. Een elektrisch veld trekt een gekleurde vloeistof in de pixels naar de zijkant of smeert deze juist uit over de bodem, zodat de pixel helder of gekleurd wordt. Een backlight of een reflectieve zorgt voor verlichting, afhankelijk van de toepassing en omgeving. Bij de monochrome Liquavistabright-technologie is er slechts een kleur vloeistof. De Liquavistacolor-methode gebruikt net als lcd rode, groene en blauwe subpixels.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content