Liof subsidieert grensoverschrijdende productontwikkeling


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Industriebank Liof stelt een subsidie in werking voor bedrijven die in de ’Euregio Maas-Rijn‘ aan verschillende kanten van de grens samen een product ontwikkelen. Daarmee breekt het met de gebruikelijke subsidies die meer gericht zijn op netwerkvorming over de grens, stelt Liof. Het fonds sluit ook aan op de nationale programma‘s, die alleen de ’eigen‘ bedrijven sponsoren.

Per subsidie is tussen de 100 en 250 duizend euro beschikbaar. De eerste van twee tenders gaat vandaag van start. De minimale eis voor een subsidie is dat twee mkb‘ers aan weerszijde van de grens betrokken zijn. Grote bedrijven en kennisinstellingen kunnen zich hierbij aansluiten.

In totaal is er 4,7 miljoen euro beschikbaar voor het fonds. Het geld komt voor het grootste deel uit de EU en het ministerie van ELI. Daarnaast dragen de regio‘s zelf bij.