Personen en bedrijven

Liof haalt membraan- en filterspecialist naar Limburg

Silvia Stegeman
Leestijd: 1 minuut

De Amerikaanse membraan- en filterspecialist Performance Systematix (PSI) opent nog dit jaar een vestiging in Limburg. De Limburgse investeringsmaatschappij Liof heeft hier het afgelopen jaar intensief aan gewerkt. PSI wil voor de Europese markt membraantoepassingen en beluchtingfilters produceren en distribueren voor onder meer de medische en verpakkingsindustrie en voor laboratoriumtoepassingen.

PSI is gevestigd in Grand Rapids, Michigan. Het bedrijf heeft een eigen technologie voor het aanbrengen van membranen en filters in kunststof producten. De vliesdunne producten worden bijvoorbeeld gebruikt in flesdoppen om drukverschillen op te heffen, in celkweekapparatuur om zuurstof aan te voeren en in medische apparatuur.

PSI investeert één à anderhalf miljoen euro in het project en verwacht binnen drie jaar werk te bieden aan 25 tot 30 mensen. In het derde kwartaal van 2008 moet de productie van start gaan. Behalve de fabricageplaats fungeert de vestiging ook als distributie- en servicecentrum voor Europa.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content