Linux start binnen seconde op SuperH-processor


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

MPC Data en Renesas hebben de Swiftboot-oplossing voor het snel opstarten van Linux geport naar de SuperH-processorarchitectuur. De bedrijven hebben een demonstratieplatform uitgebracht waarop het opensource OS en een Qt-applicatie met aanraakscherm en beeldweergave van de aangesloten camera binnen luttele seconden opstarten. De demo, te zien via www.swiftboot.com, is gebaseerd op de SH7724, een 32 bit processor van Renesas.

MPC Data‘s Swiftboot is het resultaat van een zorgvuldige optimalisatie van de bootsoftware en -parameters. De software is beschikbaar voor verschillende processoren, waaronder Arm, Blackfin, Mips en nu dus ook SuperH. De oplossing biedt een volledig Linux-platform met grafische omgeving. De opstarttijden liggen doorgaans rond de seconde. Dat biedt onder meer de mogelijkheid om een device volledig uit te zetten in plaats van in slaapstand om energie te besparen.

De SH7724 van Renesas is gebaseerd op de SH4A-core en draait op 500 MHz. De processor heeft ingebouwde hardware voor videoverwerking en graphics en geïntegreerde LCD-aansturing.