Linux Foundation richt Tizen op automotive

Reading time: 1 minute

Author:

De Linux Foundation heeft een werkgroep opgericht om een automotive grade Linux-distributie in elkaar te sleutelen. Fujitsu, Intel, Jaguar Land Rover, Nissan, NVidia, Renesas, TI, Toyota en acht andere partners willen hiermee een enkele referentiedistributie ontwikkelen waarop infotainment-systemen gebouwd kunnen worden. Als basis gebruiken ze Tizen, de reïncarnatie van Meego, dat op zijn beurt weer ontstaan is uit de samenvoeging van Nokia‘s Maemo en Intels Moblin.

Consumenten verwachten steeds meer features uit de consumentenelektronica in hun voertuigen, en automakers zijn maar al te graag bereid om hen dat te bieden en daarmee hun producten te onderscheiden. De sector kijkt daarom steeds meer naar ’rijke‘ platformen zoals Linux, die een breed scala aan krachtige multimedia- en verbindingsmogelijkheden bieden.

De werkgroep zegt dat zijn platform een basis moet vormen voor een brede reeks aan toepassingen. Het benadrukt dat het project complementair is aan Genivi, dat zich meer op de middleware richt.