Limo onthult eerste specificatie

Reading time: 1 minute

Author:

De Limo Foundation heeft de eerste versie van zijn open-source Linux-platform voor mobiele apparatuur beschikbaar gemaakt. Volgende maand is de officiƫle release. Het platform combineert een aantal technologieƫn vanaf OS tot de applicaties en beschrijft een Api om hiermee om te gaan. Volgens de Limo Foundation zijn deze verschillende technologieƫn al commercieel in gebruik. Limo moet een hardwareonafhankelijke modulaire architectuur bieden gebaseerd op plug-ins. Het platform en de specificaties zijn vrijelijk beschikbaar op www.limofoundation.org.

De Limo Foundation werd vorig jaar opgericht door Docomo, Motorola, NEC, Panasonic, Samsung en Vodafone. Ondertussen zijn ook anderen aangesloten, waaronder Arm, Broadcom, Ericsson, LG, Montavista, NXP en Wind River. In totaal telt de organisatie 24 leden. Volgens zijn website komen Limo-gebaseerde toestellen kort na het verschijnen van de eerste versie op de markt.

Limo moet opboksen tegen een aantal andere open, Linux-gebaseerde platforms. De meeste opvallende is Android, van Google en een groep bedrijven verenigd in de Open Handset Alliance. Een aantal leden van deze alliantie zijn ook vertegenwoordigd in Limo, waaronder de mobieltjesmakers LG, Motorola en Samsung. Het blijft dus gissen of Android of Limo eerder de markt zal bereiken.