Kort nieuws

Limburgse siliciumfabriek mogelijk naar Vlaanderen

Leestijd: 1 minuut

Initiatiefnemer Gosse Boxboorn onderzoekt de mogelijkheden om siliciumfabriek The Silicon Mine in de buurt van Antwerpen te bouwen. Dat zegt de ondernemer in het Financieele Dagblad.

Boxhoorn kwam met steun van het Rijk, de provincie en enkele gemeenten dicht bij een akkoord met een Arabische investeringsgroep om deze honderden miljoenen kostende faciliteit in Limburg te realiseren – de eerste schakel in een volledige Limburgse productieketen van zonnepanelen. Verder dan een intentieverklaring is het echter nooit gekomen. Kredietverschaffers zijn ’schichtig‘ door de kredietcrisis en de sterk gedaalde prijzen van zonnecellen, zegt Boxhoorn in de zakenkrant.

Na bijna tien jaar geeft de ondernemer nog altijd niet op. Hij praat met de Vlaamse overheid en de Antwerpse haven om te kijken of The Silicon Mine in Vlaanderen goedkoper kan produceren. De gesprekken hebben als bijkomend voordeel dat het zijn onderhandelingspositie in Nederland verbetert, erkent Boxhoorn.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content