Kort nieuws

Lighting tilt prestaties Philips uit boven verwachting

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Philips heeft het tweede kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. De omzet bedroeg 6,5 miljard euro, 7 procent meer dan in dezelfde periode van 2007. De bedrijfswinst voor rente, belastingen en afschrijvingen (Ebita) steeg jaar op jaar van 386 miljoen euro naar 413 miljoen euro. Analisten geraadpleegd door persbureau Reuters hadden respectievelijk gerekend op 6,3 miljard en 368 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 720 miljoen. Dat is weliswaar 54 procent lager dan in het tweede kwartaal van vorig jaar, maar nog altijd hoger dan verwacht. Verrekend in dit cijfer zijn de 780 miljoen euro die Philips verdiende aan de verkoop van TSMC-aandelen en een voorziening van 299 miljoen euro voor NXP.

Grotendeels verantwoordelijk voor het goede resultaat is de Lighting-divisie, die 19 procent meer omzet behaalde en een kwart hogere Ebita. De afdeling Healthcare zag de verkoopcijfers stijgen met 11 procent, maar de bedrijfswinst met eenzelfde percentage dalen als gevolg van overnames. De omzet van Consumer Lifestyle bleef gelijk, terwijl de Ebita kelderde met bijna 22 procent. ’Healthcare deed het goed in Home Healthcare Solutions, Patient Monitoring en Clinical Care Systems, maar slechter in Imaging Systems‘, aldus Philips-CEO Gerard Kleisterlee. ’In een aanzienlijk verzwakte markt presteerde Consumer Lifestyle naar behoren.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content