Lichte omzetdaling Tomtom


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Tomtom heeft over 2016 een omzet geboekt van 987 miljoen euro, twee procent minder dan het jaar ervoor. De omzetontwikkelingen liepen volgens de gebruikelijke patronen: de navigatiekastjes brachten fors minder op terwijl de sportproducten, automotive-business en telematicadiensten net niet genoeg stegen om dat verlies te compenseren.

Evenwel zegt Tomtom dat de ‘nieuwe’ business zich goed ontwikkelt. Automotive en Licensing brachten samen 269 miljoen euro op, acht procent meer dan het jaar ervoor. De Telematica-tak was goed voor 155 miljoen euro, vijftien procent meer dan in 2015. Tezamen benaderen ze nu de Consumenten-tak, die tien procent daalde tot 563 miljoen euro.

Voor het aankomende jaar verwacht Tomtom weinig verandering: de Automotive-, Licensing- en Telematica-activiteiten zullen een groei boven de tien procent vertonen, terwijl de navigatiekastjes verder afnemen. De omzet zal daarbij nog wat dalen en tussen de 925 en 950 miljoen euro uitkomen.