Kort nieuws

Lichte omzetdaling, stabiele winst bij Melexis

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In het derde kwartaal heeft Melexis een omzet geboekt van 48,8 miljoen euro. Vorig jaar kwam het Ieperse bedrijf nog tot 50,9 miljoen. Het moet dus een daling van 4 procent incasseren. De nettowinst bedraagt 8,5 miljoen euro, net als in de derde kwartalen van 2007 en 2006.

Melexis dankt zijn stabiele cijfers aan zijn aanwezigheid in automotive toepassingen. ’Met een gemiddelde jaarlijkse groei van 2 procent is de automobielmarkt een van de stabielste markten op wereldvlak‘, weet Melexis-CEO Rudi De Winter. ’Uit een studie van het IMF blijkt dat tijdens de vorige neerwaartse markttendens van 2001, de verkopen in de automobielmarkt slechts met 0,4 procent achteruit gingen in vergelijking met 2000.‘

De hoogste omzet haalt Melexis met sensoren. Daar scoorden de Ieperaren met 24,2 miljoen euro 10 procent meer omzet. Actuatoren en opto-elektronica deden het beduidend minder met omzetdalingen van 20 en 19 procent naar 14,3 en 6,1 miljoen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content