Kort nieuws

Lichte omzetdaling bij Punch

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Punch International kan over het eerste kwartaal van dit jaar een omzet in de boeken schrijven van 35,0 miljoen euro. Dat is een daling van 3,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en 8,7 procent minder dan het voorgaande kwartaal. Daarbij neemt het bedrijf alleen de voortgezette activiteiten mee. Het afgelopen jaar nam Punch namelijk afscheid van de bedrijfsonderdelen BBS, EMS, Metals en Powertrain, samen goed voor 24,6 miljoen euro omzet in het eerste kwartaal van 2009.

Van de overgebleven takken laat Punch Graphix een daling zien van 4,9 procent naar 30,1 miljoen euro. Punch Telematix groeide juist met 3,5 procent naar 4,3 miljoen euro. De omzetdaling bij Graphix komt volledig op rekening van de achterblijvende machineverkoop (-26,9 procent), aangezien de omzet uit verbruiksgoederen sterk is gegroeid (+24,3 procent). ’Als gevolg van de voortdurende crisis worden belangrijke investeringsbeslissingen nog steeds uitgesteld, de toenemende vraag naar verbruiksgoederen wijst echter op herstel van de digitale-printingmarkt die structureel gezond is‘, aldus Punch in een persbericht.

In de huidige marktomstandigheden vindt Punch dat het nog steeds te weinig ’visibiliteit‘ heeft om concrete vooruitzichten voor de rest van het jaar te geven. Het bedrijf rekent erop dat de crisis nog minstens heel 2010 zal aanhouden. Tekenen van duurzaam herstel verwacht het pas in het tweede halfjaar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content