Kort nieuws

LG.Philips opnieuw in het rood

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

LG.Philips heeft het tweede kwartaal op rij verlies gedraaid. De cijfers daalden deze periode naar 265 miljoen euro in de min. Vorig jaar boekte de Koreaans-Nederlandse joint venture in het derde kwartaal nog een winst van 186 miljoen euro. Het verlies is te wijten aan sterk gekrompen marges, met name door prijserosie. De omzet was met 2,29 miljard euro nagenoeg hetzelfde als een jaar eerder.

’Tijdens het derde kwartaal presteerde onze bedrijfsvoering niet op het niveau dat we hadden verwacht, voornamelijk doordat de prijzen sneller daalden dan we dachten, met name voor lcd-tv‘s‘, zei Bon Joon Koo, CEO van LG.Philips. Volgens de topman zal het bedrijf stappen nemen om de efficiëntie te vergroten en kosten te drukken. Toch verwacht hij een moeilijke eerste helft van 2007. Een van de maatregelen is een strategische alliantie in Europa met Toshiba. Beide ondernemingen zullen hun productontwikkeling op elkaar afstemmen. Verder nemen de Japanners een aandeel van 19,9 procent in de LG.Philips-fabriek die op het moment in aanbouw is in Polen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content