Nieuws

Levitech stapt uit schaduw ASMI

Paul van Gerven
Leestijd: 3 minuten

Atoomlaagdepositie en de zonnecelindustrie, het leek zo‘n huwelijk dat mooi klinkt op papier, maar in de harde realiteit geen stand zou houden. Daar denken ze bij Levitech, dat onlangs zijn plek onder de zon opeiste, een mouw aan te passen. Met een mix van technologieën uit de ASMI-stal willen zij de PV-industrie voor zich winnen.

Het bedrijf bevindt zich nog een beetje in niemandsland. De voorgenomen afsplitsing van ASMI is begin juni aangekondigd, maar zolang de onderhandelingen niet zijn afgerond, bestaat Levitech formeel nog niet. ’Je moet het zien als het afsluiten van een hypotheek. Je tekent de papieren onder het voorbehoud dat je de financiering rond kunt krijgen. Desalniettemin heb je met de ondertekening het grootste commitment wel gemaakt‘, zegt toekomstig CEO Jaap Beijersbergen van Levitech. Hij denkt dat aan het einde van het jaar volledig operationeel te zijn.

Verdere financiële details en de identiteiten van geldschieters zullen grotendeels onder de pet blijven, maar Levitech kan in ieder geval rekenen op de langetermijnsteun van één aandeelhouder: ASMI. Het moederbedrijf geeft een werkkapitaal van 4 miljoen euro mee.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content