Leuvense labchips koppelen met Amerikaans e-healthplatform

Reading time: 1 minute

Author:

Midiagnostics, het diagnostiekbedrijf van Imec en de Johns Hopkins University, is een samenwerking aangegaan met het Amerikaanse Emocha Mobile Health. Deze start-up uit Baltimore, eveneens gelieerd aan Johns Hopkins, werkt aan een platform voor digitale zorgapplicaties. Doel van de samenwerking is om mobiele gezondheidsoplossingen te ontwikkelen op basis van de labchipgebaseerde bloedtests uit Leuven, bijvoorbeeld om de toediening van hepatitis C-medicatie in de gaten te houden.

De chips van Midiagnostics zijn miniatuurlaboratoria die cellen, proteïnes, nucleïnezuren en kleine moleculen kunnen detecteren in kleine hoeveelheden vocht uit het menselijk lichaam. Het duurt slechts een paar minuten voordat de resultaten bekend zijn. Het platform van Emocha kan deze vervolgens beschikbaar maken op de laptops, tablets en smartphones van patiënten en zorgverleners, zodat deze overal en altijd toegang hebben tot de diagnostische informatie.

‘Emocha voegt mobiel datamanagement toe aan onze diagnostische devices middels een mobiele applicatie, cloudinfrastructuur en dashboards’, aldus de kersverse Midiagnostics-ceo Hilja Ibert. ‘De applicatie geeft gebruikers laagdrempelige toegang tot een diagnostisch apparaat om tests uit te voeren en de resultaten te bekijken op hun mobiele devices. De cloudinfrastructuur koppelt de uitkomsten aan elektronische patiëntsystemen. De dashboards bieden views op maat en maken het mogelijk om de tests te consolideren en de data te analyseren.’