Kort nieuws

Leuven trapt netwerkorganisatie af

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Leuven wil zichzelf beter op de kaart zetten als centrum voor technologie, medische innovaties en creatieve industrie. Daartoe is een netwerkorganisatie afgetrapt, Leuven Mindgate, die de samenwerking tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven moet stimuleren. Bij het initiatief zijn onder meer de stad Leuven, Imec, de KU, het academisch ziekenhuis, DSP Valley en Iminds betrokken.

Het stadsbestuur steekt vijf ton in de oprichting. ‘Leuven is met zijn creatieve sector, kennisinstellingen, ziekenhuizen, technologieclusters en spin-offs ijzersterk. Maar we komen er onvoldoende mee naar buiten. De concurrentie van andere Europese regio’s neemt snel toe. Ons verhaal en onze samenwerking moet krachtiger’, licht schepen Mohamed Ridouani het besluit toe. ‘De ambitie is om topwetenschappers, investeerders en internationale fondsen naar Leuven te halen’.

Het geld wordt onder meer gestoken in de bouw van een fysieke locatie en een belevingscentrum voor gezondheidstechnologie in de buurt van Imec. Daarnaast moeten er meer ruimtes voor de creatieve sector beschikbaar komen. Verder wil Leuven Mindgate het aantrekkelijker maken voor topwetenschappers om met hun gezin neer te strijken in de stad.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content