Lego stuurt Wii, Android stuurt Lego-robots


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

De Lego Mindstorms Nxt-robots zijn voortaan te besturen via Android-smartphones. Met de Minddroid-applicatie kunnen de wielen van de Mindstorms-robots worden aangestuurd door de telefoon te kantelen. Bovendien zit er een grote knop om de actiemotor te activeren. De verbinding loopt via Bluetooth. De opensource app is ontwikkeld door het Lego Mindstorms-team en een aantal enthousiastelingen.

Met Mindstorms Nxt kunnen hobbyisten hun eigen robots bouwen. De productlijn omvat servomotoren en sensoren voor geluid, licht, aanraking en afstandmeting. Hart van de robots is een controle-unit met Arm-microcontroller en interfaces voor de motoren, sensoren en draadloze apparatuur. Via een programmeeromgeving gebaseerd op NI‘s Labview zijn applicaties te schrijven. Overigens hebben hobbyisten ook diverse andere programmeeromgevingen ontwikkeld.

Lego heeft ook een eigen controller voor de Nintendo Wii ontwikkeld. Deze is exclusief bij Toys ’R‘ Us in de VS verkrijgbaar. Consumenten kunnen er standaard legoblokjes aan bevestigen en daarmee hun eigen controller vormgeven.