Kort nieuws

Leegstaand UT-complex eindelijk aangepakt

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Universiteit Twente gaat nu ook het leegstaande stuk van het complex bij de campusentree aanpakken. Het reeds opgeknapte eerste deel van The Gallery doet sinds 2014 dienst als startupaccelerator. Samen met facilitair dienstverlener Asito, projectontwikkelaar Bloc, netwerkspecialist Cisco, Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) en ecosysteemaanjager Novel-T transformeert de UT de rest tot een innovatiecentrum dat bedrijven, studenten en wetenschappers met elkaar verbindt. De opening staat gepland voor 2020.

De inrichting van The Gallery Fase 2 moet innovatieprocessen maximaal ondersteunen. Zo hebben de initiatiefnemers stukken ingedeeld voor ‘ideation’, bootcamps, conceptontwikkeling, prototyping en businessdevelopment. Daarnaast komen er grote, open ruimtes voor conferenties, lezingen en workshops en ‘hangouts’, een koffiebar en terrassen. Bovendien moet de omgeving flexibel met de behoeftes mee kunnen veranderen. De gebruikers krijgen de beschikking over een moderne digitale infrastructuur en een uitgebreid dienstenpakket waaruit ze zelf kunnen kiezen wat ze nodig hebben.

De ontwikkeling van het complex is een innovatieprogramma op zich. Vanuit de ambitie om een bijdrage te leveren aan de circulaire economie willen de partners The Gallery Fase 2 inzetten als Circularity Center Twente. Bij de renovatie willen ze zo veel mogelijk hergebruiken. Met het sloopmateriaal willen ze nieuwe elementen printen, zoals trappen en geveldelen. Verder is het plan om niet alleen faciliteiten als licht, energie en warmte als dienst te leveren, maar ook het interieur, de installaties en de (energieleverende) gevels. Als The Gallery Fase 2 opent, moet het maximaal zelfvoorzienend zijn op het gebied van bijvoorbeeld voedsel en energie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content