Tools&Toys

Lecroy introduceert 12 bit scopen voor algemeen gebruik

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Lecroy breidt zijn Waverunner-familie van oscilloscopen uit met twee 12-bitters: de High Resolution Oscilloscope (HRO) 64 ZI op 400 MHz en de HRO 66 ZI op 600 MHz. De nieuwe modellen zijn uitgerust met een 12 bit AD-converter en tot 256 Mpts aan geheugen per kanaal (standaard 64 Mpts). Typische toepassingsgebieden zijn de automotive-, elektromechanische en medische markten.

Traditionele oscilloscopen gebruiken 8 bit ADC‘s om data te digitaliseren. Daarmee zijn ze niet precies genoeg voor het bekijken van signalen die zowel een grote als een kleine spanningscomponent hebben. De kleinere ruis en de verbeterde resolutie van de 12 bit architectuur maken hogere meetnauwkeurigheden en duidelijkere golven mogelijk, zoals blijkt uit de signaal-ruisverhouding van 55 dB en de verticale gainprecisie van 0,5 procent (DC). Dat is vier keer beter dan bij 8-bitters.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content