Tools&Toys

LDRA ondersteunt Mips-assembly

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

LDRA heeft zijn toolsuite voor geautomatiseerde softwareverificatie, -analyses en -tests uitgebreid met ondersteuning voor Mips-assembly. Daarmee wil het bedrijf vooral de validatie van lucht- en ruimtevaarttoepassingen, satellieten en medische systemen faciliteren. De tools ondersteunen zowel Green Hills- als Gnu-varianten, tezamen met macrosyntax in C-stijl. Ook legacytoepassingen, waarvoor vaak geen broncode voorhanden is, zijn daarmee te certificeren voor DO-178B en FDA. De daarvoor vereiste broncode-naar-object-traceerbaarheid kan via disassembleren worden verkregen.

De LDRA-tools houden rekening met de mogelijkheid van Mips-processoren om meerdere instructies gelijktijdig te verwerken en om instructies verderop in de pijplijn voorspellend uit te voeren. Deze mogelijkheden resulteren in een hoge I/O-doorvoer bij laag verbruik en gewicht, de reden waarom deze processoren vaak worden ingezet in lucht- en ruimtevaarttoepassingen.

Met de tools zijn Bios en board-niveau-ondersteuning voor Mips te certificeren, evenals handgecodeerde assembly voor alle Mips-processoren, inclusief alle versies voor agressieve omgevingen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content