Tools&Toys

LDRA biedt statische analyse en coverage-bepaling van X86-assembly

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

LDRA heeft een variant van zijn codekwaliteitstool ontwikkeld voor X86-assembly. Ontwikkelaars kunnen deze inzetten bij legacy software of andere situaties waarbij er geen hoogniveaucode beschikbaar is. Het gereedschap ondersteunt zowel hedendaagse dialecten als versies die niet meer in zwang zijn, te weten ASM486/386/286/186, Borland Assembler, Masm en Pharlap. Daarnaast biedt het statische analyse en coverage-bepaling, waaronder bitmap-coverage op realtime targets. De gegenereerde artefacten en rapporten zijn consistent met de andere LDRA-producten.

Met de tools kunnen handgecodeerde BSP‘s en Biossen worden doorgelicht, maar ze zijn volgens LDRA ook in te zetten voor gecompileerde programmatuur die is gedisassembleerd. Daarnaast kan het pakket van pas komen bij complexe modified condition/decision coverage-scenario‘s (MC/DC) die lastig uit te voeren zijn met hoogniveaucode. Dat alles is van belang bij certificering van missiekritieke software.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content