Tools&Toys

Lattice ondersteunt UCLinux voor open source embedded systemen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Lattice Semiconductor heeft een implementatie uitgebracht van UCLinux gericht op zijn embedded softcoreprocessor Latticemico32. Lattice heeft het Oostenrijkse Theobroma Systems in de arm genomen voor de port. Met deze release wil de halfgeleiderfabrikant zijn open-sourcemodel onderstrepen voor zijn embedded systeemontwerpoplossingen. Verder heeft Lattice een nieuwe versie uitgebracht van zijn Latticemico8-microcontroller, die de adresseerbare coderuimte uitbreidt en een configureerbaar adresbereik heeft.

De UCLinux-port heeft een vergelijkbaar bestandssysteem en vergelijkbare netwerkfaciliteiten als Linux, maar dan zonder MMU. Naast een kernel bevat de versie de benodigde user-land-applicaties, U-Boot, UCLib en UCLinux-gebaseerde gebruikerscommando‘s. Complete documentatie is meegeleverd, evenals de benodigde bestanden voor een demonstratie op het LatticeECP2-evaluatiebord.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content