Tools&Toys

Lattice en Exor lanceren lcd-video-evaluatieplatform

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Lattice Semiconductor heeft de LCD-Pro uitgebracht, een FPGA-gebaseerd beeldverwerking- en controleplatform. Ontwikkelaar Exor International koos voor het evaluatieplatform de LatticeECP2- en LatticeXP2-FPGA en de Ultilogic-familie grafische cores. De LCD-Pro kan overweg met actieve-matrix TFT-displays van 2 tot 23 inch. Gebruikers kunnen hem inzetten om applicaties te ontwikkelen in marktsegmenten als automotive, consumentenelektronica, gebouwautomatisering en industriële controle.

De LCD-Pro beschikt over uitgebreide grafische-verwerkingsfunctionaliteit, zoals een 2D-versneller, beeldschaling en realtime bijknippen. Een I2C-interface zorgt voor plug-and-playconnectiviteit en een backlight-invertor verzorgt een dimfunctie. Er is ook gedacht aan een vierdraads analoog-resistieve touchscreeninput. De beeldoverdracht gaat via een USB 2.0-interface met een maximum van 480 Mbit/s. De LCD-Pro ondersteunt composiet en analoge VGA-input.

De Amerikaanse evaluatiekit bestaat uit een 7 inch touchscreen, videocamera, USB-kabel, voeding, 64 Mbyte DDRam videogeheugen en een 16 bpp videocontroller die behalve het 4:3- en 16:9-formaat ook het in de game-industrie gangbare 16:10-formaat aankan in QVGA- tot HD-resolutie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content