Nieuws

Lage landen schitteren opnieuw op ISSCC

Pieter Edelman
Leestijd: 7 minuten

Op de International Solid-State Circuits Conference (ISSCC) waren de lage landen opnieuw goed vertegenwoordigd. Met name voor de TU Delft was dit jaar een glansrol weggelegd: de universiteit zag maar liefst twaalf inzendingen geaccepteerd. Een greep uit de Belgische en Nederlandse bijdrages.

Het is officieel geen competitie, maar dit jaar wint de TU Delft: de meeste geaccepteerde inzendingen op de International Solid-State Circuits Conference (ISSCC). In San Francisco werden twaalf papers gepresenteerd waaraan Delftenaren hebben meegewerkt. ’We hebben goud‘, vertelt een trotse hoogleraar Kofi Makinwa, die zelf zijn naam onder vier papers heeft staan. ’De ISSCC wordt ook wel eens bestempeld als de Olympische Spelen van de chipwereld. Meer dan tien papers is echt weggelegd voor bedrijven als Intel en Samsung of instituten als Kaist [Korea Advanced Institute of Science and Technology, PE].‘

Voor Makinwa is er overigens extra reden voor champagne: voor de tweede keer in zijn carriere ontvangt hij de best paper-award van het Journal of Solid-State Circuits, samen met zijn PhD-student en NXP-medewerker Muhammed Bolatkale en NXP-medewerkers Lucien Breems en Robert Rutten. Het is het resultaat van een paper dat twee jaar geleden al op de ISSCC werd gepresenteerd: het tijdschrift vraagt elk jaar aan een select aantal conferentiepapers om een bewerking voor publicatie. De award wordt op de ISSCC uitgereikt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content