Technologie

Labview breidt uit naar Arm

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

National Instruments en Arm lanceren de Labview Embedded-module voor Arm-processoren. Deze uitbreiding van NI‘s grafische ontwerpplatform is gericht op de microcontrollerlijnen Arm7, Arm9 en Cortex-M3. Met de nieuwe module kunnen engineers embedded applicaties maken in Labview en deze implementeren in de meer dan 260 microcontrollers op basis van Arm-IP. Deze componenten komen van halfgeleiderfabrikanten als Analog Devices, Atmel, Freescale, Intel, Luminary Micro, NXP en Texas Instruments.

De Labview Embedded-module voor Arm-microcontrollers is uitgerust met Labview-drivers waarmee domeinexperts alle componenten van de Arm-microcontroller grafisch kunnen programmeren. De LPC2300 Arm7-familie van NXP en de Stellaris LM3S8962 MCU Cortex-M3 van Luminary Micro zijn volledig gedekt. ’Naast basisfuncties zoals for-loops, while-loops, if-then-else en rekenkundige functies zoals arrays, booleaanse logica en signaalverwerking bevat het pakket voor deze twee lijnen ook functies om direct communicatie via I2C, serieel, SPI of TCP/IP, analoge en digitale invoer en uitvoer, generatie van pulsbreedtemodulatie en lcd-displays aan te sturen‘, aldus NI-marketingengineer Erik van Hilten.

Voor de andere 258 Arm-gebaseerde controllers zijn er geen kant-en-klare drivers of bibliotheken beschikbaar voor specifieke zaken zoals communicatie en I/O. Engineers moeten daar zelf stuurprogrammatuur voor ontwikkelen in C. NI helpt hen op weg met tutorials op zijn website. Zo is er een compleet uitgewerkt voorbeeld voor NXP‘s LPC3180 Arm9-microcontroller.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content