Tools&Toys

Labview 8.6 versnelt testen draadloze apparaten

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

National Instruments heeft versie 8.6 gelanceerd van zijn grafische ontwikkelplatform Labview. De toolleverancier heeft de programmatuur op een aantal punten verbeterd. De drie belangrijkste gebieden die een update hebben gekregen, zijn multicore, FPGA‘s en draadloze communicatie.

NI heeft meer dan twaalfhonderd analysefuncties geoptimaliseerd zodat ze beter geschikt zijn voor parallelle uitvoering op multicoresystemen. De nieuwste versie van de Modulation Toolkit for Labview bevat honderd extra, voor multicore geoptimaliseerde, analysefuncties om snellere RF-testsystemen te kunnen bouwen. Met deze kit zijn de testresultaten voor veel individuele WCDMA-metingen meer dan twintigmaal sneller beschikbaar dan met de gangbare instrumenten, terwijl bij een complete reeks WCDMA-metingen de resultaten tot vijfmaal sneller beschikbaar zijn. De verbeterde multicoreondersteuning in Labview 8.6 is zonder veel moeite geschikt voor gebruik met alle Labview RF-testtoolkits voor 802.11, Bluetooth, broadcast video, Edge, gps, GSM, Mimo, OFDM, WCDMA en Wimax.

Labview 8.6 bevat nieuwe FPGA-IP-bouwstenen voor signaalverwerking, besturing en communicatie. Hiermee is het mogelijk de compilatietijd te verkorten en sneller te integreren met bestaande IP-cores. De nieuwe versie biedt ook fixed-point IP. Zo is er een IP-blok voor snelle Fourier-transformaties (FFT‘s) die engineers helpt spectrale analysefuncties separaat uit te voeren, waardoor de performance verbetert voor applicaties zoals RF-tests.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content