Kort nieuws

Laatste bedrijfsonderdeel Punch over naar Belgische investeerders

Leestijd: 1 minuut

Printermaker Xeikon, het voormalige Punch Graphix, wordt overgenomen door de Belgische investeringsfondsen Bencis Capital Partners en Gimv. Bencis neemt het tweederdebelang van Punch International over voor een dikke 110 miljoen euro. Daarnaast stapt Gimv in voor twintig procent van de aandelen. De twee investeerders willen Xeikon als zelfstandige onderneming laten voortbestaan en zeggen dat de overname geen gevolgen heeft voor de continuïteit.

Van moederbedrijf Punch International blijft na de overname weinig over. De Powertrain-divisie ging in 2010 over naar het Amerikaanse LRM, de Telematix-divisie kwam later dat jaar in handen van het eveneens Amerikaanse Trimble Navigation. Het ondersteunende IT-bedrijf dat nog onder Punch hangt, gaat mee naar Xeikon. Punch neemt nog wel het belang van Xeikon in vastgoedbeheerder Accentis over voor een bedrag van 9,6 miljoen euro, maar daar staat weer tegenover dat Xeikon van Accentis de gebouwen in Ieper overneemt voor 9,2 miljoen euro.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content