Kort nieuws

Kwartaalrapport Besi matig, reorganisatie volgt

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In het derde kwartaal heeft BE Semiconductor Industries een omzet geboekt van 75,6 miljoen euro. Hoewel dat een kwart minder is dan dezelfde periode vorig jaar, ligt het niveau boven Besi‘s eigen verwachtingen. De nettowinst kwam in het derde kwartaal uit op 4,9 miljoen euro. Ook op dit gebied is er een daling ten opzichte van vorig jaar (15,0 miljoen euro) maar overtreft de Duivense chipmachinebouwer zijn eigen voorspellingen.

’De orders daalde sequentieel met 9 procent‘, meldt Besi-CEO Richard Blickman. ’Dat is beter dan onze interne berekeningen op basis van het huidige industriële klimaat. We zijn erin geslaagd om het aantal orders van Aziatische toeleveranciers voor component- en flipchip-diebonders en ultradunne-moldingsystemen vast te houden of uit te breiden. Zulke machines zijn nodige bij geavanceerde verpakkingen voor tablets en handheld apparaatjes.‘

Om de ’uitgaven in lijn te brengen van de marktcondities‘ gaat Besi zijn personeelsbestand inkrimpen. Wereldwijd moeten de salariskosten de komende twaalf maanden met 8,5 miljoen euro omlaag. Dat betekent in de praktijk dat 12 procent van de 1775 medewerkers zijn ontslag krijgt. Voor twee derde gaat het om tijdelijke contracten, vooral van productiepersoneel in Azië. In Europa wil Besi bezuinigen op ingehuurde uitvoerende krachten en overhead.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content