Kwart minder omzet voor ASMI


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Uit voorlopige cijfers blijkt dat ASMI in het eerste halfjaar een omzet heeft neergezet van 689 miljoen euro. Dat is bijna een kwart minder dan de 906 miljoen uit dezelfde periode vorig jaar. Zowel de front-end- als de back-enddivisie leverden een kwart in. Ook het totaal aantal medewerkers daalde, van 18.655 naar 18.147 fte. In de front-endtak groeide het personeelsbestand echter licht.

Positief is dat het tweede kwartaal aanzienlijk beter was dan het eerste kwartaal; het verschil is 21 procent. ’Deze groei wordt gedreven door back-end‘, aldus topman Chuck del Prado. ’Efficiency in de front-end blijft zijn weerslag hebben op de cijfers. We verwachten dat onze verbeteringen in de tweede helft van het jaar zichtbaar worden.‘ Voor het lopende kwartaal mikt ASMI op een groei voor front-end en een gezonde periode voor back-end.