Achtergrond

Kwaliteit en snelheid hand in hand bij machinesoftware

Pieter Edelman
Leestijd: 8 minuten

Snelheid van softwareontwikkeling met behoud van kwaliteit wordt voor elke industrie steeds belangrijker, dus ook voor machinebouwers. Kulicke & Soffa in Eindhoven werkt daarom voortdurend aan het optimaliseren van zijn softwareontwikkelproces. Testen is al jarenlang een integraal onderdeel daarvan. Het afgelopen jaar heeft de softwareafdeling van het bedrijf zijn testvisie nog eens herzien met de nieuwste inzichten.

We zien het overal om ons heen: waarde zit steeds vaker in software, of het nu gaat om consumentenproducten als lampen of auto’s, of om industriële automatisering zoals machinebouw. Gebruikers hechten steeds meer belang aan opties en features die extra waarde bieden ten opzichte van de basisfunctionaliteit. Meestal levert software de flexibiliteit en het onderscheidende vermogen hiervoor.

Die wetenschap passen ze al jaren toe bij Kulicke & Soffa (K&S) in Eindhoven. Het vroegere Assembléon is vooral gespecialiseerd in het bouwen van pick-and-place-machines om printplaten te voorzien van elektronische componenten. De Eindhovense vestiging, ooit begonnen als onderdeel van Philips, is naast een productiefaciliteit ook het innovatiecentrum voor deze machines. Softwareontwikkeling is hier de grootste afdeling.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content