Kort nieuws

Kwakkelend Connect onderzoekt kapitaalsverhoging

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De eerste zes maanden van dit jaar heeft de Connect Group 56,9 miljoen euro omgezet. Dat is twaalf procent minder dan in dezelfde periode van 2014. Onder de streep eindigde de toeleverancier uit Kampenhout 7,0 miljoen euro in de min, waar het een jaar geleden nog een nettowinst van dertienduizend euro rapporteerde. Lichtpuntje is het orderboek. Dat bevatte eind juni voor 87,0 miljoen euro aan opdrachten, tegen 82,8 miljoen ultimo 2014. Voor de stabiliteit en toekomst van het bedrijf onderzoekt de raad van bestuur bij aandeelhouders de mogelijkheden voor een kapitaalsverhoging.

Het nettoverlies in de eerste jaarhelft schrijft Connect toe aan drie factoren. Ten eerste is de omzet van 56,9 miljoen tien procent langer dan waarop het bedrijf had gerekend. Ten tweede lag de materiaalmarge door wijzigingen in de productmix bij de assemblageactiviteiten tweeënhalve procentpunt onder de verwachting. Ten derde waren de loonkosten de eerste zes maanden beduidend hoger dan voorzien door een latere uitvoering van de eind 2014 genomen reorganisatiebeslissingen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content