Kort nieuws

KPN, IBM en anderen lanceren initiatief voor wan-of-things

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

KPN, IBM, Cisco, Microchip en twaalf andere bedrijven hebben de Lora Alliance opgericht, een groep die een nieuwe technologie voor m2m- en iot-communicatie wil pushen. Lora, dat simpelweg staat voor Long Range, mikt op netwerken van meerdere devices die over relatief grote afstanden met elkaar en een back-end moeten communiceren (wide area networks of wans), maar met lage hoeveelheden data. Op het Mobile World Congress begin maart in Barcelona wordt de alliantie officieel afgetrapt. KPN wil de technologie al dit jaar introduceren.

De technologie, Lorawan gedoopt, laat devices communiceren met gateways via verschillende frequenties en op verschillende snelheden. De gateways zijn op hun beurt via traditionele wijze verbonden worden met het internet. Een centrale server neemt de regulering van het gehele netwerk op zich, waarbij de zendkarakteristieken steeds per device geoptimaliseerd worden. Dat moet resulteren in een zeer laag energieverbruik voor de devices, zodat ze jaren op een batterij kunnen draaien of hun energie uit de omgeving kunnen halen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content