Kort nieuws

KPN en TUE haken aan bij Hightechxl

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

KPN is een samenwerking aangegaan met Hightechxl en de TU Eindhoven heeft zijn banden met de startupincubator aangehaald. De telecomspecialist zoekt via verschillende versnellingsprogramma’s de verbinding met jonge bedrijven om kennis met hen te delen en zijn eigen innovatietempo op te schroeven. ‘KPN kan veel kennis inbrengen over datamanagement, infrastructuur en protocollen, specifieke kennis die we hier niet hebben’, zegt Hightechxl-directeur Guus Frericks in Eindhovens Dagblad.

Daarnaast zullen er komend jaar twintig startups en spinoffs van de TUE meedoen aan het acceleratorprogramma. ‘Startups zijn meer dan technologie alleen, ook commercie is erg belangrijk’, verklaart directeur Steef Blok van het universitaire Innovation Lab tegenover E52. ‘Wij zijn op de inhoud van technologie gericht en specialiseren ons op de beginfase van startups, maar Hightechxl is simpelweg beter op het commerciële vlak.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content