Kort nieuws

KPN en RTL richten zich op e-health

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De investeringstakken van KPN en RTL gaan samen start-ups op het gebied van e-health ondersteunen. De partijen denken dat ze door een krachtenbundeling de adoptie van e-health-diensten en -toepassingen versnellen. KPN brengt hiervoor zijn vaste en mobiele netwerken, kennis op het gebied van connectiviteit en een groot klantenbestand in de zorgsector mee, RTL wil e-health via zijn tv-zenders en digitale platformen bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.

‘E-health is een thema waar meer en meer vraag naar is in Nederland. Je ziet steeds vaker dat er in die markt veelal door nieuwe technologie gedreven initiatieven ontstaan van slimme, ondernemende mensen. Maar de markt is nog erg versnipperd. Ik denk dat partijen, zoals KPN en RTL, een grote rol kunnen spelen in het verbinden en laten groeien van deze initiatieven’, licht Bert Habets, ceo van RTL Nederland toe.

Concrete stappen zijn er nog niet, op het moment oriënteren de bedrijven zich nog de e-health-sector. Wel zeggen ze dat de focus komt te liggen op initiatieven waarbij de expertise van beide bedrijven het onderscheid maakt. Ze sluiten niet uit om los van elkaar ook in e-health te investeren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content