Personen en bedrijven

Kouwenhoven en Sarro bij KNAW

Leestijd: 1 minuut

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft Leo Kouwenhoven en Lino Sarro tot haar leden verkozen. Kouwenhoven is hoogleraar aan de Quantum Transport Group van de TU Delft. Hij coördineert het onderzoek aan elektronentransport door nanostructuren. Kouwenhoven studeerde aan de Delftse universiteit en promoveerde er in 1992 met zijn proefschrift over elektrontransport in halfgeleider-nanostructuren.

Sarro werkt eveneens aan de TU Delft, als hoogleraar microsysteemtechnologie. Zij leidt het onderzoek naar het combineren van IC-technologie met nieuwe materialen binnen de groep Electronic Components, Technology and Materials (ECTM). Sarro studeerde aan de Universiteit van Napels en promoveerde in 1987 in Delft met haar onderzoek aan silicium infrarood-sensoren. In totaal verkoos de KNAW dertien nieuwe leden op het gebeid van letter-, natuur- en scheikunde.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content