Tools&Toys

Kontron zet Core I7 op CompactPCI-basis

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Kontron heeft een 6U CompactPCI-kaart geïntroduceerd met een Core I7-processor van Intel. Hardwarehart van deze CP6002 is een I7-610E op 2,53 GHz of een I7-620LE op 2,0 GHz. Aan opslagruimte bevat de kaart tot 8 Gbyte 1066 MHz gesoldeerd DDR3-geheugen met ECC. Daarnaast zijn er een Compactflash-voet en maximaal 32 Gbyte Nand-flash via Sata. Softwaremotor is Red Hat Linux, VXWorks 6.8, Windows 7, Server 2003 of 2008, XP of XP Embedded. Typische toepassingsgebieden zijn bewaking, communicatie, industrie, luchtvaart, medisch en militair.

De CP6002 is er in verschillende uitvoeringen. De twee R1-varianten zijn bedoeld voor standaard luchtgekoelde applicaties. De robuuste R2-versie is ontworpen voor omgevingen met grote schokken en trillingen (conform Vita 47 EAC3/EAC6). Deze kaart heeft een breder operationeel temperatuurbereik (van -40 tot 70 graden Celsius) en biedt plaats aan twee conductiegekoelde mezzanines. De R3-uitvoering (verkrijgbaar op projectbasis) is volledig conductiegekoeld en voldoet aan de ECC4-eisen van Vita 47.

Alle varianten ondersteunen 64 bit 66 MHz PCI of PCI-X en bieden zes Sata-interfaces met Raid. Verder voorzien ze in twee Com-aansluitingen (een RS232-poort als RJ45-connector gemonteerd op het front en doorgelust naar achter, waar ook een RS422-poort zit), drie grafische uitgangen (VGA/HDMI/Displayport, een voor- en twee achterop) en zes keer USB 2.0 (twee aan de voorkant en vier op de achter-I/O). De gewone R1 breidt dit uit met één XMC/PMC-connector, twee keer Gigabit Ethernet en plek voor een 2,5 inch Sata-schijf op de kaart. De R1-MC en de R2-MC combineren de standaard I/O met twee XMC/PMC-uitbreidingssleuven en één Gigabit Ethernet-aansluiting op het frontpaneel.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content