Kontron reviseert NanoETXExpress-bordjes


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Kontron heeft een vernieuwd ontwerp geïntroduceerd voor zijn Intel Atom-gebaseerde NanoETXExpress-SP-modules op creditcardformaat. De geüpdatete bordjes met Com Express-dragerconnector hebben acht geheugenchips, die samen tot 1 Gbyte ondersteunen. Een nieuwe switch maakt het eenvoudig om GPIO- of SDIO-functionaliteit in te stellen via het Bios, wat de afzonderlijke implementatie van in- en uitgangen voor algemeen gebruik respectievelijk SD-kaarten vergemakkelijkt op de carrier. Voorheen was hier aparte programmacode voor nodig. Bovendien bieden de modules naast LVDS nu ook een optionele SDVO-interface, waardoor twee schermen onafhankelijk van elkaar zijn aan te sturen. SDVO voor DVI, HDMI of VGA is ook inzetbaar als (HD-)tv-output en tunerinput met behulp van ADD2-/ADD2+-uitbreidingskaarten.

De NanoETXExpress-SP-bordjes combineren een 1,1 tot 1,6 GHz Intel Atom-processor uit de Z5xx-serie met de Intel System Controller Hub US15W. Ze bieden maximaal 1 Gbyte 400/533 MHz gesoldeerd DDR2-Ram en tot 4 Gbyte flash aan boord als opstartmedium. Via de Com Express-connector van het type 1 is een groot aantal interfaces beschikbaar, waaronder Gigabit Ethernet, PCI Express x1, Sata en acht keer USB 2.0. Twee keer PCI Express is ook mogelijk als Gigabit Ethernet niet nodig is. De modules ondersteunen daarnaast een externe PCI Express-naar-PCI-brug. Als besturingssysteem is er keuze uit Linux, VXWorks 6.7, Windows CE 6.0 R3, XP en XP Embedded.