Tools&Toys

Kontron-modules verwerken 4G-pakketten met 6-core Octeon II

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Kontron heeft een nieuwe generatie AdvancedMC-modules (AMC‘s)uitgebracht voor de verwerking van pakketjes in 4G-netwerkapparatuur. De lijn is opgebouwd rond de Mips64-gebaseerde Octeon II-processor van Cavium. De modules zijn onder meer te gebruiken als EnodeB- of LTE-netwerkelement of, in combinatie met volledige AdvancedTCA-blades, als netwerkinterfacekaart die de coprocessorrol vervult. Ze zijn te schalen over zowel MicroTCA-platforms als AdvancedTCA-platforms met veertien sloten. De nieuwe generatie biedt verbeterde prestaties op de dataplane en rekenfunctionaliteit met hoge dichtheid (9 GHz) bij een beperkt vermogen (minder dan 40 W op 12 V DC). De directe verbinding naar DSP- of FPGA-AMC‘s in een MicroTCA-platform maakt L3-L7- en Mac-verwerking mogelijk op een enkele chip, met een doorvoer van vijftien miljoen pakketten per seconde.

Eerste product is de AM4211 op basis van de 1,3 GHz 6-core Octeon II CN6335. Dit bord heeft een 10 Gigabit Ethernet-poort op het voorpaneel en softwareconfigureerbare interfaces naar de fabric. Het ondersteunt onder meer PCI Express Gen 2 x4, Serial RapidIO en Xaui. Verder voorziet de module in verschillende hardwarematige versnellingsfuncties, waaronder 4Gbps voor derde generatie DPI, 10Gbps+ voor beveiliging en compressie, 80 Gbps+ voor Raid/Xor/Dedup, QOS en TCP-pakketverwerking.

De AM4211 is per direct verkrijgbaar. Kontron heeft een bijbehorende SDK beschikbaar en additionele softwaremodules zoals IP-filtering, IPSec, een IPV4/IPV6-stack, L2-tunneling, multicast-forwarding, QOS-management en VLan.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content