Tools&Toys

Kontron levert bordjes met realtime Ethernet in FPGA

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Kontron gaat de FPGA-gebaseerde I/O-hubs in zijn processorkaarten uitrusten met interfaces en protocollen voor realtime Ethernet. Daartoe is de Duitse embedded-computergigant een samenwerking aangegaan met landgenoot Softing Industrial Automation, dat zijn kernen en stacks voor Ethercat, Ethernet/IP, Modbus-TCP en Profinet levert voor implementatie in de bordjes. Dit IP is ook los bij Kontron in licentie te nemen. Met deze nieuwe dienstverlening kunnen afnemers hun individuele FPGA-configuraties sneller uitrollen.

Op dit moment bestaat Kontrons productlijn met FPGA-componenten uit de PCI Express/104-gebaseerde enkelbordcomputer Microspace MSMST, met Intel Atom E600-processor en Altera Arria II GX, en de Com Express-gebaseerde FPGA-starterkit met Altera Cyclone IV GX. Gebruikers combineren deze vaak met FPGA-gebaseerde realtime-Ethernet-protocollen om het aantal hardwarevarianten te reduceren of om er eigen algoritmes aan toe te kunnen voegen. Volgens Kontron hebben zij echter liever niet te maken met specifieke I/O-interfaces en protocollagen die geen deel uitmaken van hun toepassing. Daarom levert het Duitse bedrijf nu ontwerpen met geïmplementeerde interfaces die uitputtend zijn getest en direct met de doelapplicatie zijn te certificeren.

Als extra dienstverlening biedt het Global Software Center van Kontron klanten een FPGA-programmeerservice. Bovendien kan de embedded-computerspecialist op verzoek de volledige ontwikkeling en productie voor zijn rekening nemen, inclusief revisiecontrole, componentbeheer en land- of marktspecifieke test- en verificatieprocedures.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content