Tools&Toys

Kontron lanceert boordcomputer voor commerciële en industriële voertuigen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Op de Innotrans-beurs in Berlijn introduceert Kontron een nieuwe boordcomputer voor bussen, commerciële voertuigen en mobiele constructie-, industriële en landbouwmachines. De Microspace MPCX60 koppelt een dualcore Intel Atom D525-processor op 1,8 GHz of een AMD Embedded G T40E met twee kernen op 1,0 GHz aan maximaal 4 GB DDR3-Ram en optioneel een Altera Cyclone IV-FPGA. Een keur aan interfaces is van de plank leverbaar, waaronder Can, GPS, GSM en WLan. Typische toepassingen van de E1-goedgekeurde, schok- en trillingsbestendige, ventilatorloze box-pc zijn infotainment en vlootbeheer.

Achterop heeft de Microspace MPCX60 standaard aansluitingen voor Can (twee), DVI, Gigabit Ethernet, RS232C/RS422/RS485 (maximaal vier), USB 2.0 (vier) en VGA, alsook antenneconnectoren voor GPS, GSM en WLan. Een LVDS-uitgang voor een tweede display is optioneel. Op het voorpaneel zitten nog eens twee USB 2.0-poorten, naast een sleuf voor een Compactflash-module en een slot voor een simkaart. Binnenin heeft de box-pc een Sata2-interface. Uitbreiding van het I/O-arsenaal is mogelijk via CompactPCI, Mini PCI Express en PCI/104 Express.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content