Kort nieuws

Kontron doet Arm-strategie uit de doeken

Leestijd: 1 minuut

Kontron heeft op Embedded World in Neurenberg meer details onthuld rond zijn eerder aangekondigde strategie rond Arm. De Duitse maker van embedded computer gaat twee Arm-Socs ondersteunen: de Cortex-A9-gebaseerde Tegra 3-quadcore processor van NVidia en de Sitara AM3874 met Cortex-A8-core van TI. Kontron positioneert de Tegra voor Linux en Android, en de Sitara voor Windows Embedded Compact 7, VXWorks en QNX. Ook komt het met een portering-kit voor het omzetten van legacy code voor X86 naar Arm. De Arm-oplossingen zijn vooral bedoeld voor energiezuinige ventilatorloze systemen, al dan niet draagbaar.

Eerder maakte Kontron al bekend twee nieuwe vormfactoren te ontwikkelen voor Arm-gebaseerde processoren. Kontron zegt dat de Arm-kaarten qua interfaces zo veel mogelijk op een pc-bordje te laten lijken, maar het aantal interfaces beperkt te houden vanwege energieoverwegingen. Het wil de bordformaten ook zo snel mogelijk standaardiseren via het pas opgerichte SGet-consortium.

Het aanbod moet de bestaande lijn aan X86-gebaseerde producten aanvullen. Kontron wil computer-on-modules, SBC‘s, moederborden en oplossingen op systeemniveau leveren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content