Tools&Toys

Kontron brengt Atom-module op MicroETXExpress-formaat

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De kersverse MicroETXExpress-DC-computermodule van Kontron combineert een 1,6 GHz Intel Atom N270-processor met hyperthreading en een Intel 945GSE+ICH7M-chipset. Er is 512 kbyte L2-cache en de front-side bus draait op 533 MHz. Een Sodimm-socket biedt plek aan maximaal 2 Gbyte 533 MHz DDR2-Ram. Het bord is voorzien van Kontrons nieuwe S5 Eco-modus, waarin het minder dan 1 mA aan vermogen verbruikt. De MicroETXExpress-DC ondersteunt Linux, VXWorks en Windows CE, Vista, XP en XP Embedded. Typische toepassingen zijn informatie- en verkoopterminals, medische apparaten, mens-machine-interfaces voor de energiesector en voor industriële automatisering, test- en meetinstrumenten, en transportsystemen.

In pinbezetting en plaats van de connectoren is de MicroETXExpress-DC compatibel met de specificatie van Com Express type 2. De module biedt een Gigabit Ethernet-aansluiting en acht USB 2.0-poorten. De grafische mediaversneller op de chipset verzendt SVDO-signalen voor DVI en VGA over de PCI Express Graphics-pennen. Ook is er een tv-uit. De 18 bit tweekanaals LVDS-verwerking met maximaal 224 Mbyte grafisch geheugen maakt dubbele, onafhankelijke monitorondersteuning mogelijk op UXGA- en QXGA-resolutie via CRT. Voor het koppelen van opslagmedia heeft het bord parallel en twee keer serieel Ata. Een optioneel verkrijgbare vastestof-flashschijf is aan te sluiten op die ene Pata-interface. Uitbreiding van het I/O-arsenaal is mogelijk via 32 bit 33 MHz PCI 2.3 en drie PCI Express x1-paden.

De eerste samples zijn nu verkrijgbaar. Serieproductie staat gepland voor september 2009.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content