Nieuws

Koning & Hartman nieuwste partner in superbus

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Vorige week dinsdag knalden de champagnekurken: Koning & Hartman heeft zich officieel aangesloten bij de Superbus, het ambitieuze glamourproject van Wubbo Ockels. De draadloze netwerkspecialist en componentenbouwer van weleer wil zich daarmee opnieuw bewijzen als technisch innovator.

Oswald Coene, topman van Koning & Hartman: ’Wij steken 150 duizend euro in het Superbus-project van professor Wubbo Ockels aan de TU Delft.‘ Een schijntje, zegt hij er direct bij, want ’het gaat niet echt om dat bedrag. Wij leveren vooral kennis en mankracht. We willen een katalysator zijn voor de Superbus.‘ In ruil daarvoor hoopt Koning & Hartman uit het avontuur te rollen met maar liefst twee goed werkende en fonkelnieuwe technische innovaties onder de arm: een razendsnelle afstandsradar en een vlekkeloos opererende mobiele verbinding bij hoge reissnelheden.

Het bruggenslaande project van de TU Delft laat zich gemakkelijk voorstellen als een geheel nieuw vervoersconcept gebaseerd op twee oude bekenden: de magnetische zweeftrein en de bus. Een zweeftrein is peperduur maar biedt ultrakorte reistijden over een pittige infrastructuur. Normale bussen zijn goedkoop, eisen nul extra infrastructuur, maar zijn relatief langzaam. De Superbus zit daar tussenin.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content