Personen en bedrijven

KNAW benoemt tien jonge academici

Leestijd: 1 minuut

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft tien nieuwe benoemingen bekendgemaakt voor De Jonge Akademie, waarin jonge onderzoekers zijn verenigd uit alle disciplines en nog geen tien jaar zijn gepromoveerd. De nieuwe leden van De Jonge Akademie worden op 27 maart volgend jaar officieel geïnstalleerd.

Wilfred van der Wiel is een van de jonge academici die werd benoemd. Van der Wiel is verbonden aan het Mesa+-instituut voor nanotechnologie van de UT waar hij het onderzoeksprogramma nano-elektronica leidt.

Ook Kofi Makinwa werd tot lid benoemd van de Jonge Akademie van de KNAW. Hij is universitair hoofddocent van de faculteit EWI aan de Technische Universiteit Delft en is het vierde Delftse lid, na Nynke Dekker, Cathalijn Jonker en Hester Bijl. Makinwa komt uit Nigeria, waar hij zijn masteropleiding volgde. Hij was voor hij aan zijn wetenschappelijke carrière begon tien jaar in dienst bij Philips Research waar hij werkte aan interactieve displays, handschriftherkenning en magnetische en optische recorders.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content