Kleine omzetstijging Stork


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

In het eerste kwartaal van 2007 boekte Stork een omzetstijging van 4 procent naar 497 miljoen euro ten opzichte van het eerste kwartaal van 2006. De onderdelen Technical Services en Prints presteerden goed. De winst van Prints was voornamelijk te danken aan de goede verkoop van druksjablonen. Bij Food Systems draaiden de pluimveeverwerkings- en de convenience food-activiteiten naar behoren. Ook had de acquisitie van het Amerikaanse Townsend een positieve invloed op de cijfers.

De resultaten van Aerospace Industries bleven sterk achter. Belangrijkste oorzaak is het tragere afleveringstempo voor de Airbus A380 en de NH90-helikopter. ’Bij Aerospace Industries zijn de donkere wolken bepaald nog niet opgetrokken‘, aldus CEO Sjoerd Vollebregt. ’Door de situatie bij de Airbus A380 en de NH90-helikopter zal het onderdeel negatief bijdragen aan het resultaat voor 2007. Pas in de loop van 2008, maar meer nog in 2009, is een duidelijke verbetering te verwachten.‘

Vorig jaar ontstond er nog veel ophef over Storks luchtvaartactiviteiten. Risico-investeerders Centaurus en Paulson pleitten ervoor dat de machinebouwer zich uitsluitend richtte op deze tak en de overige divisies zou afstoten.

Ten opzichte van het eerste kwartaal in 2006 zag Stork het totaal aantal opdrachten stijgen, maar daalde het aantal werknemers. Bij Technical Services blijft de schaarste aan technisch personeel een zorgpunt, vooral in de Benelux.