Kort nieuws

KLA-Tencor biedt 316,9 miljoen voor Icos

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Leuvense inspectiespecialist Icos heeft een overnamebod ontvangen van KLA-Tencor. De Amerikaanse chiptoolmaker biedt 316,9 miljoen euro of 36,50 euro per aandeel. Dat is ruim meer dan de koers van de Icos-aandelen, die deze week het laagste punt in drie jaar bereikte met 22,20 euro. De raad van bestuur van Icos accepteert het bod.

Gedelegeerd bestuurder Anton de Proft benadrukte in een conference call met analisten dat KLA-Tencor en Icos zich op aangrenzende terreinen begeven. ’Onze marktposities zijn zeer complementair en er is geen overlapping tussen onze producten. We zien ernaar uit om een onderdeel te worden van KLA-Tencor zodat we krachtigere apparaten kunnen bouwen en onze klanten meer waarde kunnen bieden.‘ Icos richt zich met name op back-end-activiteiten en in het bijzonder op visionsystemen voor de inspectie van chips. KLA-Tencor is eerder in de IC-productieketen gepositioneerd.

De transactie gaat alleen door als 85 procent van de aandeelhouders bereid is zijn belang te verkopen. Alle Icos-bestuurders hebben inmiddels toegezegd dat te doen. Een kleine 70 procent van Icos is in handen van kleine beleggers.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content