Kort nieuws

Kinepolis digitaliseert met Barco-projectoren

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Europese bioscoop-exploitant Kinepolis Group heeft een contract afgesloten met het Frans Thomson voor het digitaliseren van zijn bioscopen. De Technicolor Digital Cinema-tak van het Thomson gaat Barco 2K-projectoren installeren in alle 130 Kinepolis-zalen in België. Deze zijn gebaseerd op Texas Instruments DLP-technologie. Daarnaast zal rust Thomson deze zalen uitrusten met Dolby-geluidssytemen en zijn eigen theatermanagementsysteem. Eind 2007 moet de overstap rond zijn. ’We zijn trots door Technicolor en Kinepolis gekozen te zijn als exclusieve partner voor de digitale projectoren voor deze eerste, volledige digitalisering van een compleet bioscoopnetwerk in Europa‘, vertelt Stephan Paridaen, vVoorzitter van Barco‘s Media and Entertainment-divisie. ’De selectie van onze projectoren getuigt eveneens van het vertrouwen in de betrouwbaarheid van de DLP Cinema-technologie voor grote roll-outs.‘

Kinepolis is de grootste bioscoop-keten in dit landBelgië. Op het moment heeft Hhet bedrijf heeft al 21 Belgische bioscoopzalen uitgerust met digitale projectoren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content